Archief Stamboom Kalender Links Gastenboek Contact
Van Sandick
wapen

Van Sandick Reünie

13 mei 2012

In Paleis Het Loo is van 18 februari tot en met 28 mei 2012 de tentoonstelling 'Penseelprinsessen' te zien geweest, samengesteld door gastconservator Hanna Klarenbeek. Zij zocht via deze website contact met de familiestichting voor nader onderzoek naar de penseelprinses van de familie, Anna van Sandick (1818-1904). Puttend uit onder meer Anna's 'Levensgeschiednis' schreef de kunsthistorica in 2011 een biografie voor het Digitaal Vrouwenlexicon, en op 13 februari 2012 werd zij uitgebreid geïnterviewd over de expositie en met name de schilderes voor het radioprogramma 'De Avonden'. Voor de tentoonstelling stond de stichting een geschilderd boslandschap en enige papieren uit het archief in bruikleen af.

Een goede gelegenheid voor een ontmoeting. Op 13 mei verzamelden zo'n dertig leden van de familie zich voor de koffie op het zonnige terras van de westelijke Koningstuin. Na de groepsfoto voor de centrale entree van het paleis, gemaakt door een vriendelijke onbekende voorbijganger, en de lunch in de Koningin Wilhelminazaal, waarbij Leo van Sandick een inleidend college gaf over de kunstzinnige oudoudtante van de aanwezigen, was het tijd de trappen te beklimmen naar de tentoonstelling in de westvleugel van het gebouw, waar de Anna een prominente plek innam te midden van de andere kunstwerken. Bij wijze van uitzondering kon in de zaal nog een foto gemaakt worden van de jongste Anna van Sandick (2006) bij het werk van haar beroemde naamgenote.

Foto's

De hier beschikbare foto's werden genomen door Evert Jan en Ivo van Sandick. Wie ook materiaal voor de site of het archief heeft, wordt verzocht te emailen.

Audio

Leo van Sandick spreekt over Anna van Sandick. (Download)


Archiefbeeld
vanSandick.com