Archief Stamboom Kalender Links Gastenboek Contact
Van Sandick
wapen

Van Sandick Stamboom

 Aerssen van Juchen, Balk, Bartole, Beekhuis, Blok, Bode, Boerma, Bossch, Boucher, Bouwens, Brandt, Brethon, Brouwer, Bruijnlocht, Van Bruijnlocht, Buitelaar, Buteux, Buys, Coldenhoff, Crauwel, Deelder, Dikkers, Doude van Troostwijk, Drouilhet, Feith, Folkerts, Fuchs, Hesselbach, IJsendoorn, Idema Greidanus, Jeurephaesdochter, Johnson, Kamminga, Korremans, Laurich, Ledeboer, Lepeltack, Lont, Losecaat Vermeer, Marquet, Marseille, Mees, Middelcoop, Mounter, Muenicx, Muntz, Penners, Ploos van Amstel, Putman Cramer, Reitsma, Roosmale Nepveu, Schadee, Schagen, Schneider, Seeger, Sillack, Sjollema, Smit, Sopers, Strick van Linschoten, Taverne, Thomassen à Thuessink van der Hoop, ToeWater, Trip, Ulrix, Vernoy, Wezenaar, Wildervanck, Wilkenburg, Zapf, De Bruin, De Cock, De Flines, De Jonge, De Kanter, De Mol van Otterloo, De Neale, De Vree, De Wit, Sagar, Van Bosch, Van Craypoel, Van Dedem, Van Haren, Van Harpen Kuijper, Van Kinschot, Van Kreel, Van Leeuwen, Van Lohuizen, Van Ommeren, Van Rossem, Van Schilfgaarde, Van Vredendaal, Van den Bergh, Van den Ende, Van den Hout, Van den Santheuvel, Van den Wall Bake, Van der Drift, Van der Hoeven, Van der Hoop, Van der Lee, Van der Meulen, Van der Poel, Von Bülow, De Cock, Collot d' Escury, Benier, s'Jacob, Hendricx, Huysman, De Kemp, Harinck, Kleipool, Van Marle, Richelme, Röell, de Stoppelaar, Sweep, Ten Kate, Van Enspick, Van Sloten, Van Zeijl, Veltkamp, Visser, Weber, Wijburg

De Van Sandick stamboom telt momenteel 345 personen verspreid over veertien generaties in 419 jaar. Dit zijn alle nakomelingen in mannelijke lijn van de oudst bekende Van Sandick, Jan Jacobszoon, plus aangetrouwde partijen. Van de levende generaties worden ook vermeld zij wier moeder een geboren Van Sandick is. Om de vertakkingen en relaties in beeld te brengen, is de boom is beschikbaar in verschillende, deels dynamische en vooral interactieve vormen:

Banden met ongeveer gelijknamige families zijn onderzocht, het meest recent in 1992 door het Nederlands Instituut voor Genealogisch en Heraldisch Onderzoek, Zeist, maar niet gevonden. Meer heraldiek op de pagina over het wapen.

Genealogie algemeen

De vragenservice van de openbare bibliotheken in Nederland op internet, aladin.bibliotheek.nl, gebruikt als voorbeeld van een goede vraag: “Hoe kan ik op een eenvoudige manier voorouderonderzoek doen?” Het al even voorbeeldige als eenvoudige antwoord luidt:

Voorouderonderzoek of stamboomonderzoek of genealogie valt in drie delen uiteen:
  1. primaire bronnen: het verzamelen van gegevens zoals voor- en achternamen, plaatsen en data van geboorte, huwelijk en overlijden (tezamen vormend het geraamte van de stamboom).
  2. secundaire bronnen: informatie rond bijvoorbeeld opleidingen, beroepen, bezittingen van voorouders.
  3. historische context: het plaatsen van de gevonden gegevens in een groter, historisch verband.

De kale opsomming op deze site van het bronmateriaal beslaat megabytes. De stamboom lijkt wel eens het hele bos. Het groter verband zal dan ook door de lezer zelf gezocht moeten worden.

Historische websites

Genealogische websites


stamboomsurf   Voorouders Top 50
familienamen.beginthier.nl
Genealogy Benelux Net Ring
Genealogy Benelux Net Ring Home Page Vorige
Volgende
Vorige 5
Volgende 5
Lijst
Willekeurige
Meedoen

GeoURL


In Nederland’s Patriciaat
vanSandick.com